Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@04:12:32 GMT

چرا جشنواره‌های «فجر» تعطیل نشد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۲۱۸۳

چرا جشنواره‌های «فجر» تعطیل نشد؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از دبیرخانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از دلایل دولت در برگزاری رویدادهای هنری فجر طی ایام کرونایی سخن گفت.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از دبیرخانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: به دلیل شرایط حاکم ناشی از ویروس کرونا امسال جشنواره موسیقی از بستر فضای مجازی بهره بسیاری می‌برد و این فضا می‌تواند به فرهنگ و اقتصاد حوزه موسیقی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: حاشیه‌های دومین روز جشنواره فیلم فجر

وی افزود: اوایل امسال به دلیل شیوع کرونا موضوع چگونگی جشنواره‌ها از جمله جشنواره‌های فجر مطرح و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد. این در حالی است که با شیوع کرونا شرایط خاصی پیش آمد و ابهامات و تردیدهای زیادی در این حوزه ایجاد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر نقش فرهنگ و هنر بر زندگی مردم، تصریح کرد: در زمان جنگ و دفاع مقدس و اوج جنگ و حملات دشمن جشنواره‌های فجر برگزار می‌شد و این علامت خوبی برای کشور بود و کشور را به فضای آرامش و اعتماد می‌کشاند که هنر در کشور همچنان زنده است. بنابراین با این نگاه که ایام کرونایی هم اگر سخت‌تر نباشد ولی بی شباهت به ایام جنگ نیست، صلاح ندانستیم جشنواره‌ها تعطیل شود.

صالحی با بیان اینکه در این جشنواره از تمام استان‌های کشور حضور داشته و دارند، ادامه داد: بر این اساس تکاپوی سراسری در کشور وجود دارد و این برگزاری صرفاً مختص تهران نیست و هنرمندان از سراسر کشور در حال رقابت با یکدیگر هستند و این امر هم یکی از استدلال‌هایی بود که جشنواره‌های فجر از جمله موسیقی باید برگزار شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در برگزاری جشنواره‌های امسال البته چند دغدغه هم وجود داشت. چگونگی برگزاری آن از جمله این دغدغه‌ها بود اینکه به هر قیمتی برگزار نشود بلکه کیفیت و کمیت آن را در نظر داشته باشیم طوری که قابل دفاع باشد.

وی در عین حال تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های رسیده از جشنواره موسیقی فجر گروه‌هایی که در این دوره از جشنواره ثبت نام کرده‌اند از لحاظ تعداد سهم قابل توجهی دارند. بخش رقابتی جشنواره با عنوان جایزه باربد هم فضای خوبی برای جشنواره ایجاد می‌کند. مسابقه ترانه هم از دیگر بخش‌های جشنواره موسیقی فجر است که می‌تواند فضایی را ایجاد کند که بتوانیم در حوزه الگویی، نمونه‌های تاثیرگذاری باشیم و به معرفی و ترمیم مولف ترانه بپردازیم زیرا موسیقی کشور ما با کلام نسبت دارد و این جشنواره می‌تواند فرصت‌های خوبی را برای این مسابقه فراهم آورد.

ببینید: عکس/ دومین روز از سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش بین‌الملل جشنواره موسیقی فجر را از دیگر دغدغه‌های برگزاری برشمرد و گفت: حوزه سازی جدید و قانع کردن افراد به روش جدید سخت است اما آثار موسیقی شرکت کننده‌های خارجی ضبط می‌شود و تلاش شده تا پرچم موسیقی حفظ شود.

وی تاکید کرد: حجم قابل توجهی از آثار موسیقی برای جشنواره موسیقی فجر در حال ضبط است و تجربه جدیدی را وارد فضای مجازی می‌کند و از این فضا به عنوان بستر مهم فرهنگی و اقتصادی برای جشنواره می‌توان بهره برد که نقطه عطف جشنواره امسال است.

صالحی ادامه داد: کرونا برخی از اقدامات را تبدیل به تجربه اولیه کرد و بهره گیری از فضای مجازی منجر به کاهش هزینه‌ها می‌شود و می‌تواند در سال‌های آینده تغییراتی را پدید آورد. امیدوارم برگزاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر پایه‌های جدیدی را برای موسیقی ایران و جشنواره ایجاد کند.

ارائه چند گزارش مدیریتی به آقای وزیر

در بخشی از این بازدید محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی گزارشی از مجموعه اقدامات دبیرخانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ارائه کرد.

وی گفت: این جشنواره در بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می‌شود که اجرای گروه‌ها در بخش غیررقابتی انجام می‌شود و در بخش رقابتی آلبوم‌های موسیقی ارزیابی می‌شوند. «جایزه ترانه» و «جایزه موسیقی و رسانه» نیز از بخش‌های دیگر جشنواره است که در جایزه ترانه بیش از چهار هزار ترانه ارزیابی می‌شود و در بخش موسیقی و رسانه ۱۶۸ اثر به دبیرخانه این بخش ارسال شده و تلاش شده به موسیقی مقاومت در رسانه‌ها در این بخش توجه شود. بخش پژوهش جشنواره نیز با همکاری رادیو گفتگو برگزار خواهد شد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اشاره به جایزه باربد در جشنواره موسیقی فجر ادامه داد: این بخش از جشنواره با توجه به اینکه دچار شرایط حاکم از شیوع کرونا هستیم می‌تواند منجر به ایجاد هیجان در جشنواره بشود.

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این جلسه گفت: با توجه به شرایط سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر همکاران و هنرمندان برای برنامه‌ریزی این دوره از برگزاری تلاش بسیاری داشتند.

حسن ریاحی دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: امور جشنواره با آرامش در حال انجام بوده و خوب پیش رفته است. در این دوره بخش رقابتی و جایزه باربد در جشنواره برگزار می‌شود و رقابت باعث افزایش شور در جشنواره شده است. برنامه‌های جشنواره با توجه به شرایط منظم پیش رفته و امیدواریم جشنواره برای تقویت روحیه هنرمندان موثر باشد.

در این بازدید اردوان جعفریان مسئول بخش بین‌الملل جشنواره موسیقی فجر نیز گزارشی از مجموعه اقدامات این بخش ارائه کرد.

در پایان پوستر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر سید عباس صالحی جشنواره موسیقی فجر دفتر موسیقی وزارت ارشاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدعباس صالحی دفاع مقدس شورای عالی انقلاب فرهنگی دفتر موسیقی جشنواره فجر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره ها بخش رقابتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۲۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، مجید منادی عصر امروز در گفت‌وگویی رسانه‌ای تصریح کرد: فراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در سه بخش تئاتر خیابانی، تئاتر صحنه‌ای و تئاتر کودک و نوجوان در استان خوزستان (طرح شهید آوینی) منتشر خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: اولویت‌های موضوعی آثار طبق سرفصل طرح شهید آوینی ضرورت افزایش جمعیت، خدمات پیشرفت نظام و خدمات خاص دولت انقلابی، نقش مقاومت در مقابله با استکبار، افشای فتنه ۱۴۰۱ خواهد بود.

وی ادامه داد: آثار متقاضی توسط شورایی متشکل از نمایندگان انجمن هنرهای نمایشی خوزستان و کارشناسان مجرب اداره کل فرهنگ و ارشاد استان که توسط معاون هنری این اداره کل معرفی می‌شوند، بررسی و انتخاب خواهند شد.

منادی اظهار کرد: در حوزه تئاتر کودک و نوجوان نیز نمایشنامه‌های نویسندگان بومی خوزستان که با در نظر گرفتن اولویت‌های موضوعی طرح شهید آوینی از شاخصه‌های بومی بهره برده باشند در اولویت پذیرش خواهد بود.

وی افزود: در بخش‌های خیابانی و صحنه‌ای اولویت با تولیدات جدید خوزستان خواهد بود و این آثار نباید قبلاً توسط هیچ گروهی اجرا شده باشد. تولید در قالب و گونه‌های مختلف نمایشی بلامانع است ولی ایده‌ها و شیوه‌های اجرایی خلاقانه و نو در اولویت پذیرش است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: به منظور عدالت در تخصیص منابع حمایتی، هر کارگردان یا نویسنده می‌تواند با یک اثر در این برنامه حمایتی شرکت کند.

کد خبر 6099692

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی شعر رضوی در ارومیه برگزار می‌شود
  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!